Elektromos fűtés: Mire figyeljen a készülék telepítésekor?

Posted on nov 9, 2020 in GY.I.K

Elektromos fűtés: Mire figyeljen a készülék telepítésekor?

Manapság az elektromos fűtés hatalmas népszerűségnek örvend, köszönhetően számtalan előnyének. Ahhoz, hogy maximális komforttal és hatékonysággal tudja élvezni a korszerű elektromos fűtőpanelek pozitívumait, bizonyos tényezőkre figyelmet kell fordítani a készülékek telepítésekor.

Az alulméretezés azért jelent problémát az elektromos fűtés esetében, mert, ha túl kicsi a teljesítmény, akkor nagy hidegben nem fogja tudni a kívánt hőmérsékletet biztosítani a rendszer, de emellett mégis többet fog fogyasztani, egy megfelelőn méretezett elektromos fűtésrendszerhez képest. Emiatt a készülék szinte megállás nélkül üzemel, ami magasabb villanyszámlát is eredményez, így a vásárló nem tapasztalhatja meg a készülék gazdaságosságát és az általa nyújtott komfortot.

A rosszul vagy túl magasra szerelt fűtőtest szintén problémákat okozhat. A berendezésben a fűtőbetét alatt helyezkedik el a termosztát érzékelője, így a helyiségből beáramló levegő hőmérsékletét méri. Ez a levegő a fűtőbetéten átáramolva felmelegszik. Mivel a meleg felfelé száll, ezért ha a túl magasra szerelt fűtőkészülék aljáig elér a melegebb levegő, a termosztát lekapcsol, vagyis, ha a fűtőtest alatti légtér nincs megfelelően befűtve, túl magasra lett szerelve a készülék. A fűtőpanelek ideális szerelési magassága 10-15 cm a padlótól. Nem szabad fejjel lefelé, vagy 90°-ban elforgatva sem felszerelni a fűtőtestet. Amennyiben például fejjel lefelé kerül telepítésre a készülék, akkor a fűtőbetét fölé kerül a termosztát érzékelője, és jó esetben csak kikapcsol a fűtés idejekorán, de előfordulhat, hogy a fűtőbetét alja elég, vagyis a hibás szerelés a készülék végzetes meghibásodását is okozhatja, amire a jótállás nem terjed ki!

Fürdőszobában való elhelyezésnél tartsa be a készülék telepítési zónáit is.

Továbbá ne szerelje huzatba sem az elektromos radiátort, mivel az megzavarhatja a működését.

Ha további információkra lenne szüksége az elektromos fűtés telepítésével kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Telefon:06-20-590-0863
E-mail:info@futes-elektromos.hu
Elérhetőségek