Pinterest
Blogger

GY.I.K

Elektromos fűtőpanelek személyre szabva! Milyen kérdések merülhetnek fel a választás és használat során?

Otthonába, hétvégi házába, egyéb helyiségébe tökéletesen passzoló, és a pénztárcájának is megfelelő elektromos fűtőpanelt keres? Alábbiakban megválaszoljuk az ezzel kapcsolatos leggyakrabban felmerülő kérdéseket.

Milyen teljesítményű berendezésre van szükség?

Az egyik legfontosabb kérdés a választásnál, hogy mekkora teljesítményű elektromos fűtőpanel szükséges a kiszemelt területre, illetve milyen sajátos tulajdonságokkal bír az adott környezet. Minden esetben ennek felmérése az első lépés (hiszen ez a gazdaságos üzemeltetés alapja), mely megelőzi a további szempontokat.
Átlagos szigeteltség és belmagasság esetén javaslatunk, hogy legalább 100W/m2 teljesítménnyel számoljon!
Tehát egy 10 m2-es helyiségbe az 1000-1250W-os modell. Rosszul szigetelt helyiségbe ennél nagyobb, jól szigeteltbe ennél kisebb teljesítmény is elegendő lehet. Azt minden esetben figyelembe vehetjük, hogy az elektromos fűtőpanelek, radiátorok esetében minimális “túltervezés” nem jár magasabb fogyasztással, hiszen az esetben az üzemidő lesz rövidebb. Viszont a minimális “alultervezés” már érezhető többletfogyasztást fog eredményezni.

Amennyiben nem biztos döntésében, tapasztalt munkatársaink készséggel segítenek Önnek.

 

Elektromos fűtés: tudjon meg többet a manuális és program üzemmódról!

elektromos fűtésAz elmúlt években egyre több ember választotta az elektromos fűtést, ugyanis számtalan előnye van a hagyományos fűtőrendszerekhez képest. Egyik fő előnyeként az elektromos fűtésnek említhetjük azt, hogy nagyon egyszerű és kényelmes kezelni. A programozható készülékek (pl.: Thermor Evidence 3, Soprano Sense 2 vagy akár a Riva 3) leginkább használt két üzemmódja a manuális és program üzemmód, melyek közül szabadon választhatunk.

Az elektromos fűtés manuális üzemmódjával beállíthatja, hogy a berendezés hány °C-ot tartson, amikor használatban van. Ez maximum 30 °C lehet, a legkisebb beállítható érték pedig 7 °C. Ez egyúttal az elektromos fűtés fagyvédelmi funkciója is, ami gondoskodik a fagykárok megakadályozásáról. Így a manuális üzemmódban mindig a beállított hőmérsékletet tartja az elektromos fűtőkészülék precíz termosztátja.

A program üzemmód biztosítja a valódi kényelmet és kedvezőbb fogyasztást a Thermor elektromos fűtések esetén. Ezen funkció  lehetővé teszi, hogy a hét akár minden napjára külön beprogramozhassa, mikor milyen hőmérsékletet tartva üzemeljen a fűtőtest, napi akár három időzítési tartományban. Ezáltal megadhatja a felhasználó, hogy hány °C-ot tartson a berendezés „Eco” (távolléti) vagy „Comfort” tartományban. Tehát ennek köszönhetően az elektromos fűtés jóval takarékosabb tud lenni. Hiszen távollét esetében sem hűl le a terület hőmérséklete annyira, hogy annak káros hatása lenne a fogyasztásra, az újbóli Comfort hőmérséklet eléréséig. Amikor pedig nem szükséges, ne melegítsen annyira, így a tudatos fűtéssel a fogyasztás is kevesebb lesz. Az „Eco” hőmérsékletet célszerű a „Comfort”-nál 3 °C-al alacsonyabbra állítani.

Válassza Ön is a Thermor és Bonjour elektromos fűtést a kényelemért és energiatakarékosságért! Amennyiben kérdései lennének a témával kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Mi a teendő, ha nem elég nagy a fűtőpanel teljesítménye a helyiség fűtéséhez?

Az elektromos fűtőkészülék esetében problémát jelenthet az, ha a fűtőpanel nem tudja kellően felfűteni a helyiséget. Természetes, hogy ezen esetben változtatni szükséges, hiszen egy alulméretezett elektromos fűtésrendszer nem látja el megfelelő komforttal feladatát, nem utolsó sorban az elektromos radiátor fogyasztása is magas lesz. Előfordul, hogy a 2500W-os fűtőpanel sem elengedő ehhez. A kérdés már csak az, hogy egy ilyen helyzetben mi a megoldás? Ha Ön is hasonló szituációban van elektromos fűtés rendszerével kapcsolatban, segítünk, hogy meg tudja oldani ezt a problémát!

Amennyiben a fűtőpanel nem elég nagy a helyiség fűtéséhez, akkor abban az esetben kettő vagy több panelre lesz szükség az adott helyiségben. A készülékeket ilyenkor úgy kell kiválasztani, hogy az együttes teljesítményük elegendő legyen a szoba befűtéséhez. Konnektoros csatlakoztatásnál ügyelni kell a megfelelő keresztmetszetű tápellátó vezeték meglétére, főképp a 2500W-os elektromos fűtőpanelek esetében. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, akkor is megoldás lehet egy nagyteljesítményű elektromos fűtőtest helyett, akár két kisebb alkalmazása.

Ha kérdései lennének a témával kapcsolatban, vagy elektromos fűtőpanelre lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Elektromos fűtőpanel üzemeltetés: hogyan célszerű beállítani a készülék termosztátját?

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos fűtőpanelek, főként komfortos és egyszerű üzemeltetésüknek köszönhetően. Ebben a felhasználók segítségére vannak az elektromos konvektorok beépített termosztátjai, amiknek hatékony beállításával célszerű tisztában lenni, hiszen így képesek közreműködni az elektromos fűtőpanelek a még pénztárcakímélőbb fűtésköltség elérésében.

A mechanikus termosztátos elektromos fűtőpanel alkalmazásakor (pl. Bonjour) az ideális, ha a termosztát hőfok szabályzóját maximális hőmérsékletre állítja. Amikor már elérte a megfelelő, azaz kívánt hőmérsékletet, kezdje lefelé tekerni a szerkezetet, ameddig az elektromos fűtőpanel nem kapcsol ki. Ezután a termosztát gondoskodni fog arról, hogy ezen a hőfokon őrizze meg a helyiség hőmérsékletét. Ezen hőmérséklet eléréséhez a továbbiakban a termosztátot mindig ide állítva tudja tartatni azt a készülékkel.

A modernebb elektronikus hőfokszabályozós készülékek esetében (pl.: Evidence3, Soprano Sense2, Riva3 stb.) ennél is könnyebb dolgunk van. Hiszen digitális kijelzőjüknek és nyomógombos állíthatóságuknak köszönhetően még egyszerűbb a kezelés. Az elektromos fűtést vezérlő egység kijelzi az aktuális helyiség hőmérsékletét, és a nyomógombokkal egyszerűen módosítható a kívánt hőfok. Ezen készülékeken szabadon beállítható egy komfort és takarék hőmérséklet érték is, melyek figyelembe vételével a készülék programozható is akár a hét minden napjára. Ezen funkció nem összekeverendő más gyártók megváltozhatatlan gyári program módjaival! Így akár 20-35%-kal is csökkenthetők az elektromos fűtéssel kapcsolatos kiadások, egy mechanikus termosztátos készülékhez mérten. Egyszerűen beállítható a hőmérséklet a nappali órákban, amikor a lakók házon kívül vannak vagy éjszaka, így az elektromos fűtőpanel nem kapcsol be feleslegesen, az Ön életritmusának megfelelően teljesen automatikusan üzemelve tartja a kívánt hőmérsékleteket a helyiségben. Az éjszakai alacsony hőmérséklet például élettani szempontból nézve is előnyösebb, hiszen egészségesebb, nyugodtabb a nappali komfort hőmérsékletnél alacsonyabb hőfokú hálószobában aludni.  Továbbá amikor nincs használatban az adott helyiség, akkor is célszerű egy kb. 3 fokkal csökkentett hőmérsékletet tartatni az elektromos radiátorokkal.

Ha kérdései lennének a termosztát hőmérsékletszabályozásával kapcsolatban vagy elektromos fűtőpanelt szeretne vásárolni, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

Elektromos fűtés: Mire figyeljen a készülék telepítésekor?

Manapság az elektromos fűtés hatalmas népszerűségnek örvend, köszönhetően számtalan előnyének. Ahhoz, hogy maximális komforttal és hatékonysággal tudja élvezni a korszerű elektromos fűtőpanelek pozitívumait, bizonyos tényezőkre figyelmet kell fordítani a készülékek telepítésekor.

Az alulméretezés azért jelent problémát az elektromos fűtés esetében, mert, ha túl kicsi a teljesítmény, akkor nagy hidegben nem fogja tudni a kívánt hőmérsékletet biztosítani a rendszer, de emellett mégis többet fog fogyasztani, egy megfelelőn méretezett elektromos fűtésrendszerhez képest. Emiatt a készülék szinte megállás nélkül üzemel, ami magasabb villanyszámlát is eredményez, így a vásárló nem tapasztalhatja meg a készülék gazdaságosságát és az általa nyújtott komfortot.

A rosszul vagy túl magasra szerelt fűtőtest szintén problémákat okozhat. A berendezésben a fűtőbetét alatt helyezkedik el a termosztát érzékelője, így a helyiségből beáramló levegő hőmérsékletét méri. Ez a levegő a fűtőbetéten átáramolva felmelegszik. Mivel a meleg felfelé száll, ezért ha a túl magasra szerelt fűtőkészülék aljáig elér a melegebb levegő, a termosztát lekapcsol, vagyis, ha a fűtőtest alatti légtér nincs megfelelően befűtve, túl magasra lett szerelve a készülék. A fűtőpanelek ideális szerelési magassága 10-15 cm a padlótól. Nem szabad fejjel lefelé, vagy 90°-ban elforgatva sem felszerelni a fűtőtestet. Amennyiben például fejjel lefelé kerül telepítésre a készülék, akkor a fűtőbetét fölé kerül a termosztát érzékelője, és jó esetben csak kikapcsol a fűtés idejekorán, de előfordulhat, hogy a fűtőbetét alja elég, vagyis a hibás szerelés a készülék végzetes meghibásodását is okozhatja, amire a jótállás nem terjed ki!

Fürdőszobában való elhelyezésnél tartsa be a készülék telepítési zónáit is.

Továbbá ne szerelje huzatba sem az elektromos radiátort, mivel az megzavarhatja a működését.

Ha további információkra lenne szüksége az elektromos fűtés telepítésével kapcsolatban, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

 

A funkció vagy design a fontosabb?

thermor2Régebben az emberek nem tulajdonítottak nagy jelentőséget a fűtőtestek kinézetének, napjainkban azonban keressük az olyan termékeket, amik jól passzolnak otthonunk meglévő berendezéseihez is, és egyben esztétikus vizuális élményt nyújtanak. Ezért ma már nagyon sokat számít a funkció mellett a design, és törekszünk mi is arra, hogy elektromos fűtőpaneleink esztétikusak és egyben praktikusak legyenek, a maximális hatékonyság és komfort megtartása mellett..

Kínálatunk termékei a modern kinézet mellett a legjobb minőséget foglalják magukba.
Mindezt azért, hogy Ön teljes mértékben elégedett legyen. Ossza meg velünk elképzeléseit, és bátran tegye fel további kérdéseit!

Mennyi garancia van a Bonjour és Thermor elektromos konvektorokra?

Cégünk 2 év teljes körű garanciát biztosít a forgalmazott készülékekre.

Mennyire gyakoriak a hibás fűtőpanelek?

A Cégünk által forgalmazott elektromos fűtőpanelek között elvétve akad hibás termék. A meghibásodási ráta konvektoraink esetén kevesebb, mint 0.02%. Köszönhető ez a hosszú évek tapasztalatának, gondos tervezésnek, a francia Atlantic Group szakértelmének, menedzsmentjének, a kiváló alapanyagok felhasználásának és a minőségi gyártásnak is. Nem árulunk zsákbamacskát, nálunk a minőség és a vevői elégedettség az első!

 

Kell a készülékeket karbantartani?

A maximális teljesítmény kiaknázása érdekében tisztítsa meg a konvektort évente legalább kétszer! (pl. porszívóval. Fontos figyelmeztetés: soha ne használjon durva rongyot, oldószert, mert ez a készülék sérülésével illetve a felgyülemlett por begyulladásával járhat!)

Hová és milyen magasra célszerű elhelyezni a berendezéseket?

soprano-sensNe szerelje huzatba, rosszul záródó ajtó, ablak mellé, mivel ez megzavarhatja a működését. Célszerű a maximális hatás érdekében a padlótól kb. 12cm magasságban elhelyezni. Nagyobb területek fűtése esetén javasolt inkább két kisebb készülék elhelyezése egy nagyobb helyett, a megfelelőbb hőeloszlás és komfort érdekében.

 

Szerelhetem fürdőszobába?

Termékeink IP24 védelemmel rendelkeznek (fröccsenő víz ellen), így felszerelhetőek fürdőszobába olyan módon, hogy a fűtőtest szabályzók legalább 60cm-re legyenek a kádtól, zuhanyzótól. Bővebben a készülékhez adott Használati Útmutató-ban.

Hogyan történik a megrendelés és kiszállítás?

A szállítás INGYENES!
Az elektromos konvektorok a “Megrendelem” gombra kattintva rendelhetőek meg. Ez esetben új lapon megnyílik Webáruházunk, ahol teljes termékkínálatunk elérhető, és össze tudja állítani megrendelését az Ön igényeinek megfelelően.
A házhoz szállítást Magyarország egyik vezető csomagszállítója, a GLS profi csapata végzi Ügyfeleink részére, hogy minden gördülékenyen működjön. 

Mi a különbség a mechanikus és elektronikus termosztát vezérlésű elektromos radiátorok között?

A legfőbb különbség a két hőfokszabályozó között, hogy a mechanikus egységgel ellátott modell (pl. Bonjour) kapcsolási érzékenysége a ki és bekapcsolás között kb. 2 °C, az elektronikus termosztáttal szerelt elektromos fűtőtestek pedig (pl. Evidence2, Soprano) maximum 0,1 °C pontossággal tartják a beállított hőmérsékletet. Egyébként a mechanikus szabályozóval szerelt változatú elektromos konvektorainkban sem a hagyományos “bimetálos” technikát alkalmazzák, hanem a pontosabb kapcsolást lehetővé tévő reaktív gőznyomás elvűt.
Mit is jelent a gyakorlatban ez?
A Bonjour modellek esetében, ha mondjuk beállítjuk a készüléket 21 °C-ra, akkor az kissé kb. 1 °C-al “túlfűt”, majd ezt követően kapcsol ki, aztán szintén nagyjából 1 °C-al hagyja csökkenni a helyiség hőmérsékletét a beállított érték alá, majd ez után kapcsol be ismét. Így jön ki az összesen hozzávetőlegesen 2 °C kapcsolási érzékenység.
Az Evidence2 és Soprano modellek, az elektronikának köszönhetően, a beállított helyiség hőmérsékletet 0,1 °C pontossággal tartják.
Tehát, a mechanikus termosztátos Fűtőpaneleket azoknak javasoljuk akiket nem zavar 1-2 °C hőfok különbség, míg az elektronikus termosztáttal szerelt elektromos fűtőtesteket azoknak, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni a komfort terén semmiben.

Használhatom a jóval kedvezőbb vezérelt áramú tarifát is az elektromos fűtés működtetéséhez?

A jó hír, hogy kis anyagi ráfordítással igen!
A vezérelt áramot és mérőóráját a Szolgáltató díjmentesen biztosítja az Ön számára ugyanakkora teljesítménnyel, mint amit a nappali áramon is kap.
Így a Szolgáltató által naponta minimum 8 órán keresztül (nappal is) adott, régebbi nevén éjszakai áramot is használhatja fűtésre, amennyiben a falra szerelt elektromos fűtőpanelt fixre köti (pl. egy kötődobozon keresztül a konnektor helyett vagy helyén) a hálózatra. Figyelem! Ezt bízza szakemberre.
Ügyelni kell viszont arra, hogy éjszakai árammal, csak a fixen bekötött fűtőkészülékek áram ellátása szabályos.

Gáz vagy villanyfűtés?

Sokakban él az a téves elképzelés, hogy az elektromos fűtés üzemeltetési költsége drága. Ez a modern jó minőségű elektromos konvektorokra már nem feltétlen igaz. Természetesen egy jól kialakított, modern, például kondenzációs gázkazánnal történő fűtésnél nem olcsóbb, ha csak a fogyasztását nézzük adott pillanatban. Csodára természetesen ezen elektromos fűtőpanelek sem képesek fogyasztás tekintetében.

Figyelembe kell venni továbbá egy gázfűtés kialakítási, fenntartási és egyéb járulékos költségeit is. Bürökratikus költségek, gáztervek, időszakos felülvizsgálat, kéménnyel kapcsolatos költségek, karbantartás stb. Ilyen az elektromos radiátorok esetében nincs!
Amennyiben számításba vesszük egy modern vizes-gázas rendszer teljes kiépítési költségét, az elektromos fűtőpaneles rendszer telepítési költségéhez képest, még árnyaltabbá válik a különbség. Mikor fog Önnek megtérülni a különbözet, ha gázas fűtési rendszert épít ki?

Thermor és Bonjour Villanyfűtés használatával nem lesz:

 • drága kiépítési költség
 • kéménnyel kapcsolatos esetleges problémák
 • szén-monoxid és robbanás veszély
 • gázterv és bürokrácia
 • karbantartási költségek
 • esetenként alacsonyabb hatásfok
 • ronda csövek a falon vagy rombolással járó munkálatok azok elrejtése érdekében

Lesz viszont:

 • kedvező árú fűtésrendszer
 • esztétikus megjelenés, kompakt méretben
 • gyors felfűtés
 • minden körülmény között magas hatásfok
 • egyszerű, akár önmaga által is elvégezhető telepítés (engedélyeztetés nélkül)
 • biztonságos használat, hosszú élettartam
 • karbantartás mentes üzemeltetés
 • helyiségenkénti hőfokszabályzás
 • mindig egyenletes hőmérséklet
 • egyszerű kezelés

Gyártás

A Thermor és Bonjour márkák a francia Atlantic Group termékei.
A csoport 20 gyárral rendelkezik Európa szerte. cartes-implantations-industrielles-dans-le-monde_uk-2016

A Thermor elektromos fűtés termékeinek egyes típusai például az Evidence2, Soprano, és a Bonjour elektromos fűtőpanelek, a kelet európai odesszai gyárban készülnek. Francia technológiával, gépsorral, európai alapanyagokból, francia menedzsmenttel és minőség ellenőrzéssel. Így biztosítva ezen termékek kiemelkedő ár-érték arányát, a minőség megtartása mellett. Tehát nem kínai és nem ázsiai gyártásúak, mint sok nagy márka a piacon. Európai gyártás-európai minőség!

Tudnivalók beüzemeléssel kapcsolatban

elektromos fűtőpanelA fűtőpanel beüzemelése nem bonyolult. Az alábbiakban ettől függetlenül ebben nyújtunk segítségek Önnek.

Hogyan tudom bekötni és beüzemelni az elektromos fűtőpanelt?
Az elektromos fűtőpanel bekötéséhez nem szükséges villanyszerelőt hívni!
Csak egyszerűen rögzítse a tartozék fali konzolt kívánt helyre, az elektromos fűtőtestet pedig akassza rá, (esetlegesen az opcionális tartólábakra rögzítse), ezt követően konnektorba dugjuk, és már üzemel is.
Amíg a panel nincsen biztonságosan felszerelve, addig ne legyen áram alatt.

A fűtőpanel működéséhez három fázis kell?
Nem! A fűtőpanel hagyományos, 230V-os, egy fázisú hálózatról működik.

Beköthetem-e közvetlenül is a fűtőpanelemet az elektromos hálózatba is, nem konnektorba dugva?
Igen! Garanciavesztés nélkül eltávolíthatja a dugvillát és kötheti közvetlen is igény esetén a hálózatra az elektromos fűtőtestet, de ezt csak szakember végezheti el!

Hogyan rögzíthető a fűtőpanel konzolja a falra?
Téglafal esetén 8mm-es, betonfal esetén 6mm-es tiplik és csavarok szükségesek hozzá. Gipszkarton falhoz turbodrillt és csavarokat használjon. Faszerkezetes ház esetén 3,5×50 mm-es facsavarokra lesz szükség. A tárgyaktól, padlószinttől stb. való javasolt rögzítési távolságokat megtalálja a fűtőpanel kezelési útmutatójában.

Miért érdemes ablak alá szerelni a fűtőpanelt?
Bizonyos szinten minden ablak enged be friss levegőt. A fűtőpanel ezt felmelegíti és beáramoltatja a szoba levegőjébe. Kivétel ha huzatos az ablakunk, mert ez megzavarhatja a termosztát működését.

Ha további kérdése van, keressen minket bizalommal!

Készséggel állunk rendelkezésükre elérhetőségeinken, bármilyen felmerülő kérdésük esetén.

Hogyan állítsuk be fűtőpaneleinket?

elektromos fűtőpanelAvagy, maximális komfort, egyszerű beállíthatóság, kiváló hőérzet, elektromos fűtés.

Minden általunk forgalmazott elektromos fűtőpanel, helyiség hőmérséklet érzékelővel illetve precíz, innovatív szabályozóval (szobatermosztát) van felszerelve. Mely elektromos fűtés esetén az egyik fontos szempont a minél gazdaságosabb üzemeltetés szempontjából.
Ezért csak annyi a dolga, hogy az Önnek megfelelő hőmérsékletet beállítsa (részletesebben a Használati Útmutatóban), a fűtőpanel kezelő felületén.
A beállított hőmérsékletet a Bonjour elektromos radiátorok (mechanikus termosztáttal) kb. 1 fok pontossággal, míg az Evidence2, Soprano fűtőpanelek és a Riva2 elektromos törölközőszárító radiátor (elektronikus termosztáttal) 0,1 fok pontossággal tartják a kívánt hőfokot.

Az Evidence2, Soprano és Riva2 modellek, ezen felül rendelkeznek több választható program móddal is (fagymentesítő, ECO, komfort, off mód). Melyekből, amennyiben a fagymentesítő módra nincs szükség, az ECO módot érdemes használni, amikor huzamosabb ideig (több órát meghaladóan) nem használjuk az adott helyiséget. Ezzel az elektromos fűtőpanelek további megtakarítást eredményezhetnek Önnek fogyasztásukban. Mivel a felfűtés gyorsan megy végbe, ezért ráérünk akkor ismét komfort módba kapcsolni a készülékeket, ha ismét használatba vesszük a helyiségeket. Javasolt ugyanezt megtennünk a Bonjour fűtőpanelek esetében is, a termosztát lejjebb tekerésével.

Ha minőségi elektromos fűtőpanelekre van szüksége, akkor a legjobb helyen jár!
Termékeink garantálják a hosszú távú stabil működést, és a kiváló teljesítményt, maximális komfort biztosítása mellett!
Ha kérdései adódnának elektromos fűtőpaneleinkkel kapcsolatban, akkor bátran keresse elektromos fűtés szakértőinket elérhetőségeink bármelyikén. Készséggel állunk rendelkezésére!

Hogyan történik az elektromos konvektor felszerelése és üzembe helyezése?

elektromos konvektorAz elektromos konvektor ideális megoldás arra, hogy gyorsan, a helyiség hőmérsékletét pontosan kontrollálva, maximális komfort mellett melegebb szobát teremtsünk. Ahogyan a működtetése, úgy az elektromos konvektor felszerelése és üzembe helyezése is egyszerű.

Miután eldöntöttük, hogy melyik falon helyezzük el a készüléket, jelöljük ki ceruzával a tartó csavarok helyét. Használhatjuk ehhez a fali konzolt is “sablonként”. Ha ez megvan, fúrjunk a megjelölt helyen négy lyukat és helyezzünk mindegyikbe egy-egy odaillő tiplit, 8-assal biztonságos rögzítést érhetünk el. Ezt követően csavarokkal fel tudjuk erősíteni a falra az elektromos konvektor tartókeretét. Ha ezzel készen vagyunk, már csak bele kell pattintani a keretbe a konvektort és kész is a “kiépítés”.

Ezek után csak a beüzemelés van hátra. Ez a legegyszerűbb művelet az eddigiek közül, hiszen csak a csatlakozót kell a legközelebbi konnektorba bedugni. Ha azonnal bekapcsoljuk és kipróbáljuk az elektromos konvektort, első alkalommal célszerű ablakot nyitni. Ilyenkor ugyanis kisebb füstöt tapasztalhatunk, mivel a gyári védőréteg ráég a kompozit fűtőbetétre. Ezt többször már nem fogjuk tapasztalni, csak első bekapcsoláskor, aztán élvezhetjük is a kellemes meleget és a zavartalan működést.

Elektromos fűtést érintő kérdéseivel bátran keressen fel minket!

Mitől nem függ a fogyasztás elektromos fűtés termékeink esetében?

elektromos fűtésSokan úgy gondolják, hogy egy 1000 Wattos készülék fele annyi áramot fogyaszt ugyanazon helyen, mint egy 2000 Wattos elektromos fűtőpanel. Ez azonban nincs így! Az elektromos fűtés mindkét fűtőpanel esetében azonos fogyasztást fog produkálni adott helyen, amennyiben egy 1000W-os készülék is elegendő oda, de Ön esetleg mégis egy 2000W-os terméket használ ezen helyiségben. Ez hogyan lehetséges?

Elektromos fűtés termékeink mindegyike hőfokszabályozóval van ellátva . Ez azt jelenti, hogyha a szoba levegője eléri a kívánt és beállított hőfokot, akkor a készülék kikapcsol, és onnantól csak tartja a hőt, automatikusan ki-be kapcsolgatva. Ha két olyan azonos méretű helyiséget veszünk példának, ahová alap esetben egy 1000W-os készülék is elegendő, akkor annyi a különbség, hogy a 2000W-os elektromos radiátor hamarabb, fele annyi idő alatt, fel tudja fűteni a teret, mint az 1000W-os. Tehát hamarabb is kapcsol ki. Így végső soron mindkét készülék ugyanannyi energiát használ fel, csak a nagyobb gyorsabban éri el a beállított hőmérsékletet, tehát üzemidőben megy kevesebbet.

Viszont ha nagyobb helyet próbálunk kifűteni egy kisebb teljesítményű készülékkel, ahol nagyobb a hőveszteség, mint amennyit a készülék produkálni képes, akkor nyilván nem érjük el a megfelelő hőmérsékletet, és nem is kapcsol le. Így az alul méretezés következtében, nem lesz megfelelő meleg, és a fogyasztás is magasabb lesz, mint megfelelő készülék választás esetén. Tehát kijelenthetjük, hogy elektromos fűtés esetén soha nem szabad alulméretezni a készülék teljesítményét, viszont egy esetleges felülméretezés nem fog fogyasztás növekedéssel járni. Amennyiben nem biztos bent, melyik típus és teljesítmény a megfelelő Önnek, készséggel állunk rendelkezésére, keressen minket.

A kérdés másik oldala pedig, hogy a kisebb területet érdemes e nagy teljesítményű eszközzel fűteni? Nos, csak akkor, ha bírja a villanyrendszerünk, azaz rendelkezésre áll az ehhez szükséges teljesítményünk. A nagyobb elektromos radiátor eléri ugyan, hogy hamarabb legyen meleg, de egyúttal nagyobb áram kapacitást is igényel.

Ezekből is látszik, hogy a fogyasztás hosszú távon nem a készülék teljesítményétől függ, hanem a szigeteltség, fűtési szokások és fűtött terület nagyságától függően attól is, hogy megfelelő darabot választunk-e az adott helyiségbe.

Bátran vegye fel velünk a kapcsolatot, és segítünk kiválasztani az ideális megoldást otthonába!

Problémát jelent-e a kémény hiánya, kell e engedélyeztetni az elektromos fűzés kiépítését?

elektromos fűtésAz elektromos fűtőberendezések – széleskörű alkalmazhatóságuknak köszönhetően – manapság egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek, hiszen azokban a helyiségekben is megoldást nyújtanak, ahol nem kivitelezhető a hagyományos fűtés (pl.: gáz, szilárd tüzelés). Ebből következtethető, hogy a berendezések biztonságos működtetéséhez még kéményre sincs szükség!

Elektromos fűtés kiépítése esetén nincs bürökratikus ügyintézés sem, ugyanis ha rendelkezésre áll a szükséges áram kapacitás, semmiféle engedélyeztetést nem igényel a kiépítése.

A hagyományos fűtési rendszer esetén, szükség van elvezető kéményre, ami jelentős összeg kiadásával és átépítésekkel is járhat, ez pedig mind energiában, mind anyagilag megterhelő lehet bárki számára. Ezzel szemben az elektromos fűtés telepítése során semmilyen nagyobb munkálatra nincs szükség általában, ráadásul szigorú szabályokhoz sem kell igazodni, mint egy kémény megépítésénél. Ha az elektromos fűtés mellett dönt, sok előnyre tehet szert, hiszen megkíméli magát rengeteg stressztől, engedélyeztetési eljárástól és kiadástól is, ami egy hagyományos fűtési rendszer kialakításából következne!

Könnyítse meg helyzetét, döntsön az elektromos fűtés mellett! Tekintse meg fűtőberendezéseink kínálatát, kérdés esetén pedig forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeinken!

Miért hatékony a konvekciós elven működő elektromos radiátor?

Miért hatékony a konvekciós elven működő elektromos radiátor?Igencsak szembetűnő, hogy egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos radiátorok, ugyanis több előnnyel bírnak, a hagyományos fűtőtestekhez képest. Ezen elektromos radiátorok konvekciós elven működnek, ami a fűtés egyik leghatékonyabb és optimális módja. Így ezen elektromos fűtés termékek egyszerre lehetnek hatékonyak, csendesek és komfortosak is.

A konvekciós elven működő elektromos radiátor a meleg és a hideg levegő közötti fajsúly különbséget használja fel, vagyis a hideg levegő az elektromos radiátor alján lép be, a felmelegedést követően intenzív áramlásba kezd, majd a panel homlokfalának felső negyedében kialakított rácsokon keresztül távozik. Ez egy rendkívül gyors folyamat a fűtőberendezés működése során, ráadásul a beépített precíz fűtést vezérlő termosztátoknak hála szabályozható, ennek köszönhetően az elektromos radiátor gazdaságosan használható.

Ha további kérdése lenne a konvekciós elvről vagy szeretne elektromos radiátort vásárolni, forduljon hozzánk bizalommal elérhetőségeink valamelyikén!

Hogyan lehet akár költségmentesen üzemeltetni az elektromos fűtést?

Hogyan lehet akár költségmentesen üzemeltetni az elektromos fűtést?Manapság egyre több ingatlantulajdonost foglalkoztat a költséghatékonyság, ami a háza-ingatlana energiafelhasználását illeti.  Ami teljesen természetes, hiszen mindenki szeretne költséghatékonyabban fűteni például, de nem a komfort rovására! Általában az ingatlan rezsijének nagyobb hányadát a fűtésköltség teszi ki , ám mostanában az elektromos fűtés kapcsán egyre többekben merül fel az is, hogy akár költségmentesen is üzemeltethető.

Az elektromos fűtés költségmentes vagy jóval kedvezőbb költséggel történő használata, elérhető valamely áramtermelő rendszer (napelem, szélturbina stb.) kiépítésével. Mert ebben az esetben ezek generálják az áramot, amit a fűtési hálózat is felhasználhat a háztartáson belül, így tulajdonképpen a fogyasztás nullára is csökkenhet. Az elektromos fűtés ezen működése nemcsak az ingatlantulajdonosoknak kedvez, hanem környezetünknek is, hiszen helyben semmilyen káros anyag nem kerül a levegőbe a berendezések működésével, így óvhatja környezetét is.

Ha Ön is szeretné megtapasztalni az elektromos fűtés működésének előnyeit, keressen minket bizalommal a fűtőberendezés megvásárlásáért vagy felmerülő kérdéseivel.

 

elektrofutes_logo_final_transparent_bg_light

YouTube