Mi a teendő, ha nem elég nagy a fűtőpanel teljesítménye a helyiség fűtéséhez?

Posted on nov 9, 2020 in GY.I.K

Mi a teendő, ha nem elég nagy a fűtőpanel teljesítménye a helyiség fűtéséhez?

Az elektromos fűtőkészülék esetében problémát jelenthet az, ha a fűtőpanel nem tudja kellően felfűteni a helyiséget. Természetes, hogy ezen esetben változtatni szükséges, hiszen egy alulméretezett elektromos fűtésrendszer nem látja el megfelelő komforttal feladatát, nem utolsó sorban az elektromos radiátor fogyasztása is magas lesz. Előfordul, hogy a 2500W-os fűtőpanel sem elengedő ehhez. A kérdés már csak az, hogy egy ilyen helyzetben mi a megoldás? Ha Ön is hasonló szituációban van elektromos fűtés rendszerével kapcsolatban, segítünk, hogy meg tudja oldani ezt a problémát!

Amennyiben a fűtőpanel nem elég nagy a helyiség fűtéséhez, akkor abban az esetben kettő vagy több panelre lesz szükség az adott helyiségben. A készülékeket ilyenkor úgy kell kiválasztani, hogy az együttes teljesítményük elegendő legyen a szoba befűtéséhez. Konnektoros csatlakoztatásnál ügyelni kell a megfelelő keresztmetszetű tápellátó vezeték meglétére, főképp a 2500W-os elektromos fűtőpanelek esetében. Amennyiben ez nem áll rendelkezésre, akkor is megoldás lehet egy nagyteljesítményű elektromos fűtőtest helyett, akár két kisebb alkalmazása.

Ha kérdései lennének a témával kapcsolatban, vagy elektromos fűtőpanelre lenne szüksége, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Telefon:06-20-590-0863
E-mail:info@futes-elektromos.hu
Elérhetőségek