Mi a különbség a mechanikus és elektronikus termosztát vezérlésű elektromos radiátorok között?

Posted on nov 9, 2020 in GY.I.K

A legfőbb különbség a két hőfokszabályozó között, hogy a mechanikus egységgel ellátott modell (pl. Bonjour) kapcsolási érzékenysége a ki és bekapcsolás között kb. 2 °C, az elektronikus termosztáttal szerelt elektromos fűtőtestek pedig (pl. Evidence3Soprano Sense) maximum 0,1 °C pontossággal tartják a beállított hőmérsékletet. Egyébként a mechanikus szabályozóval szerelt változatú elektromos konvektorainkban sem a hagyományos “bimetálos” technikát alkalmazzák, hanem a pontosabb kapcsolást lehetővé tévő reaktív gőznyomás elvűt.
Mit is jelent a gyakorlatban ez?
Bonjour modellek esetében, ha mondjuk beállítjuk a készüléket 21 °C-ra, akkor az kissé kb. 1 °C-al “túlfűt”, majd ezt követően kapcsol ki, aztán szintén nagyjából 1 °C-al hagyja csökkenni a helyiség hőmérsékletét a beállított érték alá, majd ez után kapcsol be ismét. Így jön ki az összesen hozzávetőlegesen 2 °C kapcsolási érzékenység.
Az Evidence3 és Soprano modellek, az elektronikának köszönhetően, a beállított helyiség hőmérsékletet 0,1 °C pontossággal tartják.
Tehát, a mechanikus termosztátos Fűtőpaneleket azoknak javasoljuk akiket nem zavar 1-2 °C hőfok különbség, míg az elektronikus termosztáttal szerelt elektromos fűtőtesteket azoknak, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni a komfort terén semmiben.

Telefon:06-20-590-0863
E-mail:info@futes-elektromos.hu
Elérhetőségek