Elektromos fűtőpanel üzemeltetés: hogyan célszerű beállítani a készülék termosztátját?

Posted on nov 9, 2020 in GY.I.K

Elektromos fűtőpanel üzemeltetés: hogyan célszerű beállítani a készülék termosztátját?

Az utóbbi években egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek az elektromos fűtőpanelek, főként komfortos és egyszerű üzemeltetésüknek köszönhetően. Ebben a felhasználók segítségére vannak az elektromos konvektorok beépített termosztátjai, amiknek hatékony beállításával célszerű tisztában lenni, hiszen így képesek közreműködni az elektromos fűtőpanelek a még pénztárcakímélőbb fűtésköltség elérésében.

A mechanikus termosztátos elektromos fűtőpanel alkalmazásakor (pl. Bonjour) az ideális, ha a termosztát hőfok szabályzóját maximális hőmérsékletre állítja. Amikor már elérte a megfelelő, azaz kívánt hőmérsékletet, kezdje lefelé tekerni a szerkezetet, ameddig az elektromos fűtőpanel nem kapcsol ki. Ezután a termosztát gondoskodni fog arról, hogy ezen a hőfokon őrizze meg a helyiség hőmérsékletét. Ezen hőmérséklet eléréséhez a továbbiakban a termosztátot mindig ide állítva tudja tartatni azt a készülékkel.

A modernebb elektronikus hőfokszabályozós készülékek esetében (pl.: Evidence3Soprano Sense2, Riva3 stb.) ennél is könnyebb dolgunk van. Hiszen digitális kijelzőjüknek és nyomógombos állíthatóságuknak köszönhetően még egyszerűbb a kezelés. Az elektromos fűtést vezérlő egység kijelzi az aktuális helyiség hőmérsékletét, és a nyomógombokkal egyszerűen módosítható a kívánt hőfok. Ezen készülékeken szabadon beállítható egy komfort és takarék hőmérséklet érték is, melyek figyelembe vételével a készülék programozható is akár a hét minden napjára. Ezen funkció nem összekeverendő más gyártók megváltozhatatlan gyári program módjaival! Így akár 20-35%-kal is csökkenthetők az elektromos fűtéssel kapcsolatos kiadások, egy mechanikus termosztátos készülékhez mérten. Egyszerűen beállítható a hőmérséklet a nappali órákban, amikor a lakók házon kívül vannak vagy éjszaka, így az elektromos fűtőpanel nem kapcsol be feleslegesen, az Ön életritmusának megfelelően teljesen automatikusan üzemelve tartja a kívánt hőmérsékleteket a helyiségben. Az éjszakai alacsony hőmérséklet például élettani szempontból nézve is előnyösebb, hiszen egészségesebb, nyugodtabb a nappali komfort hőmérsékletnél alacsonyabb hőfokú hálószobában aludni.  Továbbá amikor nincs használatban az adott helyiség, akkor is célszerű egy kb. 3 fokkal csökkentett hőmérsékletet tartatni az elektromos radiátorokkal.

Ha kérdései lennének a termosztát hőmérsékletszabályozásával kapcsolatban vagy elektromos fűtőpanelt szeretne vásárolni, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!

Telefon:06-20-590-0863
E-mail:info@futes-elektromos.hu
Elérhetőségek